آپلود عكس

آپلود عكس

سید محمد غرضی
سید محمد غرضی
 

سید محمد غرضی (متولد ۱۳۲۰ خورشیدی در اصفهان)، مهندس برق و دولتمرد ایرانی است. او استاندار کردستان و خوزستان، نماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی از اصفهان، وزیر نفت در دولت مهدوی کنی و میر حسین موسوی و وزیر پست و تلگراف و تلفن، در دولت دوم موسوی و دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود. او از زمان تاسیس تا ۱۳۸۹، در پنج دوره سه ساله، ریاست سازمان نظام مهندسی کشور را بر عهده داشت. او بمدت یک سال عضو اولین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود. او هم اکنون رئیس هیات مدیره و مسئول مدیریت شرکت مشانیر، بزرگترین شرکت مشاور وزارت نیرو، است.

Mgharaz.png

 

زندگینامه

سید محمد غرضی در سال ۱۳۲۰ در اصفهان، متولد شد و بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال ۱۳۴۰ خورشیدی، وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و موفق به دریافت درجه فوق لیسانس در رشته الکترومکانیک گردید. وی در سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷ برای گذراندن دوره‌های تخصصی انتقال و توزیع نیروی برق، از سوی وزارت نیرو، عازم فرانسه شد.

 تا رفتن امام الله خمینی به پاریس و بازگشت او به ایران، همراه روح الله خمینی بود. پس از بازگشت به ایران عمران و سپس معاونت استانداری کردستان بر عهده او بود.

او از جمله موسسین روزنامه رسالت، قدیمی ترین روزنامه اصولگرای ایران است. او عضو اولین دوره شورای شهر تهران بود.

او از موسسین کمیته امداد انقلاب اسلامی بود.

انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران، در سومین جشنواره بانیان علم و صنعت برق ایران از غرضی به عنوان یکی از پیشکسوتان تأسیس و توسعه صنعت برق ایران تجلیل کرد.

پس از پیروزی انقلاب ایران سمت‌های مختلف در سپاه پاسداران، استانداری کردستان و استانداری خوزستان عهده دار گردید. در سال ۱۳۶۰ به عنوان وزیر نفت انتخاب و از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۶ به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن در دولت مشغول به خدمت بود. او هم اکنون رئیس هیات مدیره و مسئول مدیریت شرکت مشانیر است.

وزارت نفت

در سال ۱۳۶۰ غرضی به وزارت نفت منصوب شد. در دوره وزارت او به دلیل جنگ و شکسته شدن بازار قیمت نفت به ۷ دلار رسید.

در دوره ریاست جمهوری خامنه‌ای، هیئتی از نمایندگان مجلس و رییس جمهور که وظیفه داشت گزینه نخست وزیری را به رییس جمهور معرفی کند، غرضی را هم به عنوان یکی از گزینه‌ها معرفی کرد که حزبی نبود اما مورد تایید حزب جمهوری اسلامی نیز بود. سید علی خامنه‌ای، رییس جمهور پس از این که ولایتی موفق به کسب رای اعتماد بعنوان نخست وزیر نشد، غرضی را برای نخست وزیری به مجلس معرفی کرد که او هم با ۶۰ نفر موافق و ۸۰ نفر مخالف و ۴۴ نفر ممتنع از ۱۸۴ نفر صاحب رای موفق به کسب رای اعتماد نشد و سپس میرحسین موسوی معرفی و نخست وزیر شد.

وزارت پست، تلگراف و تلفن

غرضی از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۶ به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن در دولت مشغول به کار بود.

اولین سیم‌کارت تلفن همراه در ایران در این دوره ارائه شد. در آن زمان هزینه اشتراک، هزینه نصب و بهای گوشی ۵ میلیون ریال بود.

او هنگام طرح قانون ماهواره که واردات فروش و استفاده از تجهیزات ماهواره را ممنوع می‌کرد، با ماده‌ای که تولید ماهواره را ممنوع می‌کرد مخالفت کرد. شرکتهای زیرمجموعه دستگاه او ماهواره تولید می‌کردند.

در این دوره پست بانک ایران به پیشنهاد غرضی به منظور خدمت رسانی در کنار پست و بانک در مناطق محروم تاسیس شد.

با اصرار او فرودگاه بین المللی پیام «به منظور ارسال محصولات پستی، به ویژه پست هوایی، به مقصد کشورهای گیرنده یا دریافت آنها» تاسیس شد.

در آخرین سالهای ریاست جمهوری هاشمی، تبلیغی از تلویزیون پخش می‌شد که بی هیچ توضیحی می‌گفت 55 = ۱. پس از مدتی توضیحاتی به همراه آن پخش شد که بیان می‌کرد معنای این عبارت این است که تعداد تلفنهای واگذار شده در آن دولت ۵۵ برابر تعداد تلفنهای واگذار شده تا سال ۱۳۵۷ بوده است. غرضی در انتخابات ریاست جمهوری این شعار را برگزید.[

در دولت دوم ریاست جمهوری رفسنجانی، مهدی نصیری سردبیر مجله صبح ضمن انتشار چند سند اظهار داشت که فساد گستردهٔ اقتصادی و مدیریتی در وزارت پست و تلگراف و تلفن وجود دارد. این باعث شد غرضی از نصیری شکایت کند. غرضی و چهل نفر از مدیران و کارمندان عالی‎رتبه وزارتخانه به دادگاه آمدند. پس از دفاع نصیری هیئت منصفه دلایل او را محکمه پسند دانسته گفتند: «نشریه صبح دروغ ننوشته و به همین دلیل جرمی متوجه آنان نیست، اما به‎دلیل انتشار یک کاریکاتور موهن از آقای وزیر، به پرداخت ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم می‎‎شود.» دادگاه نصیری را از اتهام نظر اکاذیب و افترا تبرئه کرد ولی با وجود انتشار این اسناد که نشان‌دهنده تخلف بود مدعی العموم به سراغ وزیر نرفت. وی همچنین مدتی رییس دانشگاه بین المللی قزوین بود.

 




برچسب‌ها: <-TagName->
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 19 خرداد 1392برچسب:, توسط سید محمد غرضی
تمامی حقوق مطالب برای سید محمد غرضی محفوظ می باشد